Vorige C  u  r  s  u  s    P  H  P Volgende§ 2  PHP - een stukje geschiedenis


PHP is een scripttaal om interactieve websites mee te maken.
Oorspronkelijk werd het "Personal Home Page Tools" genoemd toen het werd ontwikkeld in 1994 door Rasmus Lerdorf met als doel bij te houden wie er allemaal op zijn site kwam.

Rasmus Lerdorf, bedenker van de PHP scripttaal


Midden-1997: de studenten Andi Gutmans en Zeev Suraski herschreven de PHP engine en schreven bovendien enkele van de meest populaire PHP modules.

In die tijd had PHP al zijn eigen officiële site, PHP.net, onderhouden door de computer science community. Al duizende Websites draaiden op PHP. In die periode werd PHP ontdekt door softwareontwikkelaars die PHP als multi-platform scripttaal verkozen boven het beperktere ASP, de tegenhanger, ontworpen door Microsoft, dat alleen maar geschikt was voor een Windowsomgeving.

Vandaag de dag bejubelen Webontwikkelaars de eenvoud van PHP, de flexibiliteit, en de mogelijkheid om snel HTML-pagina's te maken.
De populariteit van PHP is in de jaren zeer sterk gegroeid. Waren er in januari 2001 nog 5,1 miljoen websites met PHP, in juni 2004 is dat aantal al gegroeid naar 16,2 miljoen!!Vorige Naar Inhoudsopgave Volgende